Hledáte místo pro svatbu, firemní setkání, rodinné výlety,
cykloturistiku nebo i setkání a tréninky různých skupin? Už
nehledejte.
To vše najdete v centru Horního Bezděkova, který je branou do
Křivoklátských lesů a přitom pouhých 15 minut autem od Prahy.
Horní Bezděkov,
Penzion
Lívanec - jako tohle bylo úchvatné! Hezké, ambiciózní místo, které
sází především na to, aby vám tam bylo příjemně, posezení uvnitř nebo
na dokonalém dvoře, kde kuchaři pracují u pece s ohněm. Možná bylo
bláhové otevírat si penzion tak blízko Prahy, ale je to opravdu pěkné a
daří. Lidé sem rádi chodí na nádherné snídaně, ale i odpolední
jídla. A rovnou to řekneme, dělají to pěkně, moderně, ve vší
profesionalitě jednoduše.
Tak předně, ten lívanec byl opravdu božský! Jako, on musel být, když
se po něm místo jmenuje. Pak to musí být (a opravdu byl) vybombená
podpisovka. Krásně ho doplňoval krém z mascarpone, ale co byla totální
pecka? To burákové máslo! K tomu lesní ovoce a krásný servis.
Říkají tomu placka, s pokorou, ale je to lepší, než 95 % pizz
v Česku. Mají hezky profermentované těsto, pečou zprudka, rychle v peci
na dřevo. Jasně, mohli by jít k dokonalé neapolské ve všem dál, ale
není tady ta ambice, proto placka – navíc si hrají s recepty, my si ji
dali s ověřenou kombinací hrušky, gorgonzoly a vlašáků, fajn to
doplňovalo i balzamiko, my bychom dali klidně i trochu rukoly.
Na čepu
Úněticky
Pivovar, na mlýnku
Penguin
Coffee a to včetně filtru, k tomu hezké drinky, vína, čaje, limonády.
Mají tu také překrásný kulturní sál, pořádá se tu mraky hudebních
akcí. Mají tady prostě lidi rádi a tak je odměňují po všech krásných
hodnotách jako je gastronomie a kultura, a to je přece pěkné, ne?
My se sem chystáme i na snídani, jídla vypadají opravdu hezky, stejně
tak přes zimu na nějaké vaření, když je hezky, přesouvají se na dvůr do
letní kuchyně.
Samozřejmě tu bývají akce, svatby, tak sledujte sítě, jakkoliv tam by
mohli určitě lépe komunikovat, třeba i menu.
Ano, byli jsme nadšení. Znáte? Asi ano, protože na Lívanec nám od
vás přišel tip spoustukrát.
Report z Gastromapy Lukáše Hejlíka ze dne
24. května 2023