Penzion a restaurace v krásném areálu bývalého jezuitského statku
nedaleko Prahy.
Malé Číčovice, Penzion
v polích – Číčovice – jsme zvědaví, co si o tomhle konceptu
myslíte vy, ale rádi vám řekneme, co si o něm myslíme my. Nedaleko od
letiště, za Prahou velmi svébytně funguje penzion a restaurace, která je
už opravdu v polích. Nicméně o víkendu se sem sjíždí poobědvat
spousta rodin, skupin, párů, nadšenců, které tenhle koncept láká. Aby ne,
je to poměrně jednoduché, stylizované vesnické stolování v „antik“
interiéru, na nádherných „antik“ talířích, s jídlem, které je,
nebojíme se říct, lidové. Chřestová polévka, telecí s chřestem a
rýží, dančí guláš s houbovými knedlíčky, tvarohové buchty. To
všechno jsme měli z aktuálního víkendového speciálu, ale na tabuli
vypíše kuchyně vždycky aktuální jídla. Jsou to tradiční recepty,
česká kuchyně, což s lepšícím se počasím může působit velmi
těžce. Přesto, ke stolování patří radost ze stolování a ta tady
z hostů sálá. I my jsme s poměrně „našláplým“ dítětem měli
spoustu extra požadavků a servis nám ve všem s úsměvem vyhověl. Kuchyně
mívá v různých anketách velmi dobré hodnocení, my ji považujeme
skvělou především v tom přirozeném lidovém konceptu. Ten z Penzionu
v Polích dělá velmi zajímavý cíl a zároveň nic extra posh. Ten den si
zase jaro říkalo o pozornost a zažít tady terasu, letní grilování,
zahradu, to musí být zážitek. Ne že by v zimě u kamen s husou na
talíři nemohlo být zajímavé. Tolik za nás! Mrkněte na fotky a dejte
vědět, co vy.
Report Lukáše Hejlíka ze dne 17. května 2017