Ferrata Slánská hora

FERRATA SLÁNSKÁ HORA

Jediná ferrata v republice na čedičovém podkladě.
Slánsko | Slaný

Ferrata Slánská hora má sedm cest a dva mosty a jako jediná v republice je na čedičovém podkladě. Jedná se o několik kratších tras pro začátečníky i pokročilé s převýšením okolo 40 m, s označením podle náročnosti výstupu B – E a s těžším komínem nakonec.
Lezci si mohou také vybrat adrenalinovou cestu přes dva lanové mosty. Ferrata je zajištěna umělými stupni. Má tři části. Dvě alternativy levou anebo pravou stranou (více techničtější), a pak závěrečnou finální část komínkem na vrchol. Všichni návštěvníci ferraty jsou povinni se seznámit s ustanoveními provozního a návštěvního řádu a řídit se jím.

Sportovní činnost provozují na vlastní nebezpečí a disponují kvalitním a plně funkčním certifikovaným kompletním ferratovým vybavením, které odpovídá evropským normám CE EN a to včetně helmy. Každý návštěvník si za svoje vybavení ručí.
Je zakázáno vstupovat na ferratu za mokra, bouřky, sněhu, náledí a snížené viditelnosti. Návštěvní doba je pouze za denního světla a při jedné akci může ferratu využívat max. 15 osob. Dětem mladším 15 let je vstup povolen pouze v doprovodu dospělé osoby, která za ně po celou dobu plně zodpovídá.
 

Ferrata se nacházíte v prostoru přírodní památky Slánská hora, proto je zakázáno pohybovat se mimo značené stezky.Při nedodržení ustanovení provozního řádu nebo zásad bezpečného pohybu na ferratě návštěvník odpovídá za škody způsobené třetím osobám. 

Víte že?

Via Ferrata Slánská hora
Místo: Slánská hora
Obtížnost: B až D-E 
Doba lezení: cca 15 – 30 min
Převýšení: 40 m
Parkoviště pro návštěvníky slánské Via Ferraty je přístupné z ulice Bienerova. 

Základní informace

Ulice Slánská hora
PSČ 27401

Vhodné počasí

Zdroj

Mapy.cz

Místa v okolí

Kladensko Slánsko
Nahoru

Spojte se s námi

Kde nás naleznete

Destinační management
Kladensko - Slánsko, z. s.
IČ: 10662626
Zámek Kladno, ul. Zádušní 1, 272 01 Kladno

Zavolejte nám

info@kladensko-slansko.cz
+420 773 013 132